De praktijk is een door de universiteit erkende opleidingspraktijk om huisartsen en studenten op te leiden.

We vinden het belangrijk om jonge mensen te begeleiden in hun leerproces. We hopen dat de patiënten hen de kans willen geven om ervaring op te doen.

Dit wil zeggen dat wij regelmatig stagiairs geneeskunde begeleiden.

Dit betekent dat zij de kans krijgen om raadplegingen en huisbezoeken mee te volgen, indien u hier als patiënt mee akkoord gaat. Dit zijn leerzame momenten voor een toekomstig arts en we danken jullie voor jullie begrip en medewerking.

Elke stagiair is gebonden door het beroepsgeheim. Als u de arts liever alleen consulteert dan kan u dit altijd melden.

De praktijk is ook erkend voor het begeleiden van een HAIO. HAIO staat voor huisarts iopleiding en bezit reeds het diploma van arts. Om erkend huisarts te worden dient de HAIO zich gedurende twee jaar te specialiseren in de huisartsgeneeskunde bij een erkend en door de universiteit aangestelde praktijkopleider. De HAIO werkt vier dagen per

week, daarnaast is een dag voorzien voor studie en wetenschappelijk werk. De HAIO is ingeschakeld in alle aspecten van de huisartsgeneeskunde : eigen spreekuren, huisbezoeken en wachtdiensten. Dagelijks is er overleg en verslaggeving, op die manier blijft de huisarts op de hoogte van uw situatie en gezondheidstoestand.

Een HAIO blijft 12 of 18 maanden in de huisartsenpraktijk.